Ajanvaraus »

Ohjeita hoitoon tulijoille

Otamme sinut vastaan avoimin ja iloisin mielin, olitpa sitten minkä ikäinen tai kokoinen tahansa. Jokainen ihminen on meille tärkeä ja haluamme auttaa kaikkia parhaan mahdollisen kykymme mukaisesti.

Haastattelu

Täytettyäsi potilaskortin, kiropraktikkosi tekee sinulle haastattelun, tutkii sinut huolellisesti, tekee hoitosuunnitelman, kertoo sinulle ongelmistasi, ryhdistäsi ja tietysti hoitaa sinut. Käytössämme on viimeisintä huipputekniikkaa edustavat tutkimus- ja hoitolaitteistot. Olemme investoineet myös spesifiin kiropraktiseen hoitoon kehitettyihin alansa huippua edustaviin hoitopöytiin, jotka mahdollistavat tehokkaan, turvallisen ja kivuttoman hoidon.

Haastatteluun ei tarvitse erikseen valmistautua, mutta siinä käydään läpi pääasiallinen vaivasi oireineen, kehoasi rasittavat työasennot ja muut tekijät kuten onnettomuudet, vammat ja mahdolliset sairaudet. Jos sinulla on röntgen- tai magneettikuvia, voit ottaa ne jo ensimmäisellä käynnillä mukaasi. Kiropraktikkosi on koulutettu tulkitsemaan kaikkia nykyisin käytössä olevia kuvantamismenetelmiä.

Yleinen tutkiminen

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää yleinen terveydentilasi ja hoidon mahdolliset kontraindikaatiot eli vasta-aiheet. Tutkimuksen yhteydessä tehdään tarvittavia ortopedisia, neurologisia ja yleislääketieteellisiä testejä. Refleksien, lihasvoimien ja ihotunnon tutkimisella saadaan selvyyttä esim. mahdollisen välilevytyrän aiheuttaman hermon puristustilan vaikeusasteesta ja lisätutkimusten, kuten röntgen- tai magneettikuvien tai laboratoriokokeiden tarpeellisuudesta.
Jos tutkimuksen yhteydessä ilmenee tarvetta laboratorio-, röntgen- tms. jatkotutkimuksiin, saat meiltä suosituksen ottaa yhteyttä erikoislääkäriin. Teemme jatkuvasti tiivistä yhteistyötä eri alojen erikoislääkäreiden kanssa.

Kiropraktinen tutkiminen

Kiropraktinen tutkimus sisältää ryhtitutkimuksen lisäksi mm. subluksaatioiden, lihaskireyksien ja triggeripisteiden paikallistamisen. Tutkimuksen yhteydessä saadaan arvokasta tietoa yleisestä terveydentilastasi ja hoitosuunnitelman tekemiseen vaikuttavista seikoista.

Kiropraktikko tutkii nikamien liikkuvuutta ja toimintaa käsin tunnustelemalla. Nikaman liikeradan, liikkeen loppujouston (ns. end play) ja liikesuuntien tarkka tutkiminen tehdään käsin palpoimalla. Samalla tunnustellaan lihasten jännitystiloja ja triggeripisteitä.

Tutkimuksessa selvitetään myös muiden nivelten (lonkat, polvet, olkapäät jne.) aktiiviset ja passiiviset liikeradat ja mahdolliset toimintahäiriöt.

Ryhdin tutkiminen

Ryhdin tutkimisessa apuna käytetään siihen kehitettyä laitetta. Ryhdintutkimislaitteen avulla saadaan selville mm. selkärangan mutkat, jalkojen pituuserot, lantion kiertymät ja painon jakautuminen puolelta toiselle. Tutkimisen yhteydessä selkärangasta otetaan yleensä kuva, josta henkilö voi itse nähdä mahdolliset rangan mutkat tai ryhtivirheet.

Myös muualla otetut röntgenkuvat tai magneettikuvat ja muut tutkimuslöydökset raportteineen on hyvä ottaa mukaan jo ensimmäiselle käynnille.

Eri kuvantamismenetelmät antavat tärkeää informaatiota ryhdin lisäksi mahdollisen kulumavian asteesta.