Ajanvaraus »

Annukka, apua kiropraktisesta hoidosta

04.R.annukka almenoksa_Telinevoimistelija_.jpg

Alla vain pieni katsaus Annukan saavutuksista
Suomessa:
18 Suomen mestaruutta (1998-2004)
Suomen GYM-sarjan kokonaiskilpailun mestari vuonna 2002 ja 2004
7 Pohjoismaiden mestaruutta (1999-2004)
2 Pohjois-Euroopan mestaruutta (v.2001: permanto ja joukkue mestaruus)
Maailman-Cupin puomi finalisti

Ulkomailla:
USA:ssa ECAC:n (Eastern College Athletic Conference) yliopisto liigan 4-kertainen joukkuemestari (2006-2009)
USAG:n (USA Gymnastics) yliopisto liigan USA:n mestaruus kilpailujen joukkue kulta v.2007
Towson University:n Scholar Athlete kunniapalkinto v.2009
ECAC:n Scholar Athlete kunniamaininta vuosina 2006-2009

Selkä on vaivannut minua muutaman kerran telinevoimistelu-urani aikana, mutta marraskuussa 2008 loukkaisin selän harjoituksissa todella pahasti. Opiskelin sillä hetkellä USA:ssa Towson Universityssa ja voimistelin yliopiston joukkueessa. Harjoituksissa hyppysuoritukseni jälkeen en enää saanut selkääni suoraksi ja valtava kipu iski alaselkääni.

En saanut selkääni täysin suoraksi seuraavaan viikkoon. Olin täydessä urheilukiellossa 1.5kk ja vahvoilla kipulääkkeillä selkätuen kera kunnes palasin edelleen kivuliaana takaisin harjoituksiin, Harjoittelin 5 viikkoa mutta selkä ei kestänyt ja kipu paheni entisestään enkä enää pystynyt istumaan yliopistossa luennoilla kuin 10-15min kerrallaan, joten lääkärin paatoksella jouduin lopettamaan voimistelu-urani.

Kävin selkäspesialistilla USA:ssa sekä röntgen- ja magneettikuvissa että varjoainekuvauksessa, mutta varsinaista syytä kiputilaani alaselässä ei löytynyt. Kulumat ja pienet välilevyn pullistumat eivät riittäneet lääkärin mielestä syyksi jokapäiväiseen kipuuni, joten söin vahvoja kipulääkkeitä ja lihasrentouttajia, sekä pidin selkätukea ympäri vuorokauden monta kuukautta putkeen saadakseni opintoni suoritettua.

Kipuni eivät kuitenkaan hävinneet opiskelujen päätyttyä.
Suomeen muutettuani aloitin käynnit kiropraktikolla ja kipuni hävisivat muutamassa viikossa. Nyt pystyn käymään juoksulenkeillä ja kuntosalilla! Pystyn myös hoitamaan työni valmentajana tai opettajana ilman isompia kipuja, vaikka sen ei pitänyt enää olla mahdollista.

Kiropraktinen hoito on ollut ainut apu selkäkipuihini ja pelastanut suunnitelmani tulevaisuutta varten..

Annukka Almenoksa