Ajanvaraus »

45 vuotta pulpetissa on jättänyt selvät jäljet yläselkääni ja niskaani...

Olen 52-vuotias systeemisuunnittelija. 45 vuotta pulpetissa on jättänyt selvät jäljet yläselkääni ja niskaani. Päällimmäisin ongelmani on kuitenkin ollut noin kuukausittain toistuvat, päivän tai parin mittaiset kohtaukset. Maha on täynnä ilmaa, jota ei saa pois edes oksentamalla. Niskassa ja takaraivossa on painostava, lamaannuttava särky. Näillä oireilla on selvä vuorovaikutus, mutta alkuperä on täysi mysteeri. Ensiapuna on vain nukkuminen, oksentelu ja vedenjuonti.

Työterveyslääkäri tutki vatsan ja määräsi lääkkeitä sekä ummetukseen että happovaivoihin – tuloksetta. Migreeniäkin epäiltiin – pystymättä kertomaan mikä se oikeastaan on! OMT-terapia jumppaohjeineen auttoi niskaan, mutta muut lihakset vain kiristyivät entisestään. Kokeilin vyöhyketerapiaa ja pitkiä hierontakuureja, venyttelin ja voimistelin joka käänteessä – tuloksetta.
Kukaan ei tuntunut tuntevan tälläistä oireyhtymää. Oli siis pakko etsiä jotakin uutta.

Sain manipulaatiohoidoista tietoa lehdistä ja tuttavilta. Aloin vahvasti epäillä, että ongelman ydin voisikin olla rintaranka – ja sitä kautta koko keskushermosto!
Kolmesta laillistetusta hoitomuodosta kiropraktiikka kuulosti lähinnä sopivalta. Ensimmäiselle käynnille lähdin silti hyvin kysyvällä mielellä. Puolen vuoden hoitosopimuksen teko oli siis iso päätös, mutta olin siihen täysin motivoitunut. 18 ennakoimatonta sairaspäivää on liikaa yhdelle vuodelle.

Jo ensimmäisinä viikkoina aineenvaihduntani vilkastui huomattavasti. Toisella viikolla saatoin myös todeta, että olkapääni liikkuvat – olin jo ehtinyt unohtaa miltä se tuntui! Olo on aamusta alkaen energisempi ja lihasten kireys vähenee hitaasti mutta varmasti. En kuvitellutkaan, että vuosikymmenien vaurioihin riittäisi pari niksautusta.

Mutta ennen kaikkea olen selvinnyt ilman noita kamalia kohtauksia jo yli kolme kuukautta - melkein siitä asti kun hoidon aloitin! Joka aamu totean kiitollisena, että tänäänkin sain herätä terveenä!
Tänään on sadas onnellinen aamu!

M.P.