Ajanvaraus »

Usean vuoden erilaisten tutkimusten, lääkkeiden käytön...

Usean vuoden erilaisten tutkimusten, lääkkeiden käytön ja jatkuvien kipujen jälkeen luin ET-lehdestä artikkelin vaihtoehtohoidoista ja havahduin kiropraktiikalle.

Limapussin tulehdukseeni olin saanut ”omalääkäriltäni” kortisonipiikkejä, askelpoliklinikalta tukipohjalliset, koska käveleminen oli tuskallista. Koska istuminen oli kivuliasta, teki yksityislääkäri paksusuolentähystyksen.

Tammikuussa 2003 tuskat olivat kovat ja kävely sattui. Ortopedin diagnoosi oli iskias. Magneettikuvauksen jälkeen sain vahvat särkylääkkeet - ja vihdoinkin sain nukuttua! Mutta kävely oli edelleen töpöttämistä, portaiden nousu ja etenkin autossa istuminen (tyynystä huolimatta) tuskallista.

Hoitoihin kiropraktikolla suhtauduin ensin varauksella, mutta nyt 20 hoitokerran jälkeen ei särkylääkkeitä, Mobilattia, kylmägeeliä eikä öisin kylmäpaketin hakua jääkaapista. Nukun koko yön ja olen taas hyvällä tuulella.

Kuukauden jälkeen käyn kahdesti viikossa jumpassa ja kerran viikossa vesijumpassa. Nautin reippaasta joustavasta kävelystä eikä portaitakaan tarvitse pelätä.

Kipujen väheneminen tapahtui vähitellen; verenpaineeni on taas normaali.

E.H.