Ajanvaraus »

Mikko, ultrajuoksija ja liikunta-alan yrittäjä

Kimmo Heinonen.jpg

Kehonhuoltoa viimeistä päivää!

Olen Mikko Liukka. 39- vuotias ultrajuoksija, liikunta-alan yrittäjä ja luokanopettaja. Tänä heinäkuussa aion juosta Suomen halki. Tähän on pystynyt tähän mennessä vain kuusi ihmistä Suomessa. Matkaa tulee yhteensä lähes 1400 kilometriä ja joka päivä pitää juosta vähintään maraton. Miten tästä selvitään?

Juoksu lähenee ja jännitys tiivistyy. Mitä enemmän opin ultrajuoksusta- alan ymmärtää että isoin haaste fyysisesti on kehon huoltaminen tehokkaasti. Kehonhuolto ei ole kovinkaan yksioikoinen juttu ja siinä pitää ottaa huomioon mitä moninaisempia asioita. Näinä viimeiseni päivinä kehonhuolto on minulle ykkösjuttu.

Kirjoitin jo aiemmin joogasta- joka on yksi aseistani muiden joukossa. Tämän lisäksi aseinani ovat mm. Highroller- putkirulla, Hypoxi- alipaineharjoittelu, hieroja ja kiropraktikko.

Mitä sitten huolletaan ja millä? Juoksu kuormittaa sekä lihaksia, lihaskalvoja ja niveliä. Jooga on erinomainen keino parantaa lihasten verenkiertoa ja varmistaa että lihaksen verenkierto ja liikeradat pysyvät hyvinä myös juoksun aikana.

Lihasten verenkiertoa auttavat toki myös hyvät kompressiovarusteet.
Keinot ovat monet ja jokainen tehoaa hiukan eri tavalla. Olen käynyt n. vuoden verran kiropraktikolla. Menin sinne ensimmäisen kerran, kun vaimo haukkui että alan muistuttaa c-kirjainta. Selkääni oli vain pikkuhiljaa alkanut muodostua nivellukkoja.

Muutaman ensimmäisen kerran jälkeen huomasin eron. Se oli hämmentävää. En kokenut, että olisin juuri tarvinnut koko toimenpidettä- mutta huomasin seisovani, käveleväni ja ennenkaikkea juoksevani paremmassa ryhdissä.

Oli järjettömästi helpompaa myös pitää lantiota ylhäällä ja askel yksinkertaisesti rullasi paremmin. Kiropraktiikka tuntuu olevan kovan ammattilaisen käsissä lähes taikuutta. Taikuutta se ei ilmeisesti kuitenkaan ole, vaan vaatii viiden vuoden opiskelun yliopistossa.

Olen käynyt Turussa Kimmo Heinosen vastaanotolla ja käyn varmasti jatkossakin. Jotenkin hauska detaili on se, että myös joogaguruni Anna käy hänellä myös. Hyvän liikkuvuuden lisäksi myös niveliä kannattaa huoltaa!
Jostain syystä meillä on Kimmon kanssa myös samanlainen (=sairas) huumorintaju. Yritän löytää matkan varrelta myös muita kiropraktikkoja. Vinkkejä otetaan vastaan!

Juoksua, valmistautumista ja muuta siihen liittyvää voi seurata Satasammakoiden Facebook-sivuilla>